Tret de sortida al primer cap de setmana de Festa Major

Dilluns, 14 de novembre de 2022 a les 12:30

Gurb ha encetat la Festa Major amb molt bona participació i actes d'allò més variats en el primer cap de setmana de festes d'aquest 2022.

Primer cap de setmana de Festa Major a Gurb, amb bon regust de boca gràcies a una gran varietat d'actes que van sumar molt bona participació i expectació.

L'encarregat de donar el tret de sortida a la programació del cap de setmana no va ser altre que en Peyu, que va omplir de gom a gom la Sala del Molí de l'Esperança amb un pregó gamberro que no va deixar indiferent a ningú. Després de l'actuació es va oferir un refrigeri al Femer a tots els assistents al primer acte de la Festa Major. 

Dissabte va ser el primer dia fort de les festes d'enguany, amb un sketchcrawl de dibuix per la zona urbana del municipi. La dotzena de dibuixants que van participar-hi primer van esmorzar a l'Ajuntament i, posteriorment, van encaminar-se cap a la plaça Amistat i la plaça 1 d'Octubre, on es va concentrar l'activitat. 

Ja a la tarda va ser el torn del Cinefòrum organitzat per la Parròquia de Sant Andreu de Gurb, que va portar-nos la proposta cinematogràfica 'El meu germà persegueix dinosaures'. Més enllà de la visualització de la pel·lícula com a tal, un dels punts més interessants va ser el debat que es va originar després de la sessió, ja que es van tractar temes diversos com l'adolescència i les mentides.

 

Final de festa amb rauxa al pavelló

Com no podia ser d'altra manera, el primer cap de setmana de Festa Major va acabar amb concerts i música de la bona gràcies al Concert Jove. La traca final de la jornada la van portar Els Catarres, Les Que Falta Band BandBoo i DJ  K-ZU, que des de les 11 del vespre fins a les 5 de la matinada van fer gaudir i ballar a tots els assistents. 

L'entrada al concert va ser gratuïta per a tots els joves d'entre 14 i 30 anys del municipi, i va ser gràcies a la bona feina feta per l'organització que el concert i la jornada va ser tot un èxit. Per tal d'assegurar que tot anés sobre el que estava previst, el Concert Jove va comptar amb la presència de Protecta, Protecció Civil, ambulàncies i un Punt Lila. Finalment, la nit va acabar sense cap incident, fet molt important i que mostra la bona organització per part del Consell de Joventut i la Comissió de Festes

 

La setmana que ve, més i millor

La nostra Festa Major només ha fet que començar, i aquest divendres tornarà a la càrrega amb més actes tradicionals i per a tots els gustos. Divendres serà un dels dies més forts de la festa, amb el Pregó de la Festa Major 2022, a càrrec d'Assumpta Codinachs, persona fortament compromesa amb el món rural, a les 9 del vespre al teatre del Molí de l'Esperança. En l'acte també es rebran i coneixeran els pubills i pubilles d'aquest 2022, tot amenitzat per la música de l'Escola de Música de Gurb i un refrigeri.

Dissabte i diumenge també ens esperen una gran varietat d'activitats, amb molta música, esport, solidaritat i comunitat. Dissabte arribarà el concert i ball de Festa Major, a càrrec de La Selvatana, a partir de les 5 de la tarda i fins ben entrada la nit al pavelló.

Per la seva banda, diumenge arribaran propostes tan tradicionals com el ciclocròs de Gurb, el campionat de petanca, la caminada a favor d'Osona Contra el Càncer, la xocolatada popular o el final de festa amb Rikus. 

Trobareu el programa de mà de la Festa Major 2022 adjunt en aquesta mateixa notícia. Gaudim de la nostra festa!

Darrera actualització: 14.11.2022 | 12:01