Un any més, l'Ajuntament renova el Segell Infoparticipa

Dilluns, 10 de maig de 2021 a les 00:00

El consistori de Gurb assoleix el segell amb el 85%.

Un reconeixement que atorga anualment el Consell Certificador del Mapa InfoParticipa de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona a totes les institucions i administracions públiques que compleixen amb un seguit d'indicadors i criteris de transparència, bones pràctiques, comunicació i participació ciutadana.

El Mapa InfoParticipa és una eina que valora la qualitat i transparència del web municipal. Impulsat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona, per fomentar la transparència i la qualitat de la informació de les administracions locals.

Enguany s'ha atorgat el Segell Infoparticipa a 121 ajuntaments (vuit més que l'any passat), dels quals 39 han obtingut un 100% d'indicadors positius (el 2019 van ser-ne 36). D'aquests, Esplugues de Llobregat és l'únic municipi que ha obtingut el 100% a les vuit edicions organitzades fins ara. I per setè any consecutiu, la localitat de Vilanova de Sau, amb només 299 habitants, és el municipi més petit que obté el Segell Infoparticipa i el més petit que li segueix, Tavèrnoles (316 habitants), ha obtingut el Segell en totes les edicions.

L’alcalde Josep Casassas mostrava la seva satisfacció per la consolidació del segell que es suma en el recent reconeixement de l’Administració Oberta 2020 que van recollir la passada setmana. Tot i així, se seguirà treballant per millorar aquest indicador. Alhora que agraeix al personal de l’Ajuntament la seva tasca i aposta en la transparència de la informació acostant així l’administració a la ciutadania.

Darrera actualització: 10.05.2021 | 19:08