Una delegació danesa visita l'Institut de Gurb

Dijous, 17 de novembre de 2022 a les 18:00

El viatge forma part d'un intercanvi entre l'INS Gurb i quatre centres danesos i ha proporcionat molt bons contactes i sensacions a totes les parts. 

Durant tota aquesta setmana l'Institut de Gurb, i tot el municipi en general, ha acollit una delegació danesa que ha visitat i treballat conjuntament amb l'equip directiu i el professorat del centre. Aquesta iniciativa es trobava inclosa dins d'un projecte d'intercanvi entre quatre centres danesos i l'INS Gurb, i es va concloure dijous després que la delegació que ha visitat el poble aprofités per fer un balanç sobre l'estat i possibilitats del nostre institut.

Dilluns es va rebre formalment la delegació, conformada per diferents representants dels quatre instituts danesos participants i altres membres, i dimarts ja es va organitzar una trobada conjunta a l'Ajuntament de Gurb. En aquesta primera presa de contacte es va aprofitar per compartir experiències i noves vies de comunicació i formació que es poden encarar en un futur. Alhora, també es va buscar noves simbiosis entre els centres.

La delegació va aprofitar els dies que va estar al municipi per dur a terme diverses activitats i dinàmiques a les aules de l'Institut de Gurb, per tal de veure i conèixer la tipologia d'alumnat que conforma el centre. La jornada final també va comptar amb la presència del director general de Centres Públics de Catalunya, Marc Segarra, amb qui es va organitzar una sessió de treball conjunta amb la delegació i tot l'equip directiu de l'INS Gurb.

 

Opinions i valoracions molt positives

Un cop es va donar per tancat l'intercanvi, i abans de marxar, la delegació danesa va donar la seva opinió sobre el projecte educatiu del centre i sobre l'experiència en general. Les valoracions en tots els sentits van ser molt bones, i van destacar sobretot el valor que poden aportar aquests intercanvis, permetent compartir el coneixement i les experiències obtingudes entre totes les parts.

El director general de Centres Públics també ha participat en aquest balanç final de l'intercanvi, on s'ha posat sobre la taula tant els aspectes més forts que presenta l'institut com també els aspectes que calen millorar per tal de continuar vetllant per assolir la millor educació possible.

En termes generals, tant des del centre com des de l'Ajuntament de Gurb, es valora molt positivament aquesta experiència, sobretot pel coneixement que se n'ha adquirit i que s'aplicarà en el projecte formatiu de l'Institut de Gurb.

Darrera actualització: 17.11.2022 | 17:12