Vespres Musicals a Gurb

Dimecres, 29 de juliol de 2020 a les 00:00

L’Ajuntament de Gurb presenta aquest agost un cicle de concerts de petit format. Malgrat el moment actual, des de l’Ajuntament, s’ha tirat endavant la proposta perquè la cultura no s’atura. En tot moment es respectaran les mesures de seguretat i salut establertes actualment a Catalunya en totes les activitats programades.

El primer cicle de Vespres Musicals a Gurb ofereix 3 concerts, de petit format, a càrrec de joves intèrprets professionals. La música en directe amb l’encant dels jardins de l’Esperança i l’ambient a l’aire lliure és una bona proposta per animar els vespres d’estiu, en un escenari extraordinari.

El primer concert, serà el 2 d’agost a les 7 de la tarda, SUMANT SINÈRGIES a càrrec de la gurbetana Ju i Coloma Bertran. Un duo que ens convida a escoltar melodies i ritmes d’uns paisatges interns carregats d’històries, sonoritats retrat de diferents vivències amb un repertori que entrellaça les dues artistes i els seus projectes més recents “Bandera Blanca” i “Nocturns i diamants”. La Ju i la Coloma estaran acompanyades per la guitarra del músic de Gurb, Ricard Puigdomènech.

La segona proposta serà el diumenge 16 d’agost, també a les 7 de la tarda. Cor Noctes, un cor de cambra format per joves cantaires d’arreu de Catalunya, amb seu a Barcelona. Es va fundar el 2019 i el dirigeix la Gurbetana, Maria Mauri Fàbregas. Habitualment interpreten obres de repertori clàssic i de música antiga, així com popular i tradicional, a capella. El programa que oferiran està compost de peces populars i tradicionals del repertori coral català com l’Hereu Riera, El cant dels ocells, Aubada, El testament d’Amèlia... i moltes sorpreses més!

Dissabte 29 d’agost, a les 10 de la nit, tancaran el cicle Arnau Tordera i Magí Canyelles amb “Les cançons seran sempre nostres”.  Cançons tradicionals que expliquen històries, inquietuds i sentiments del poble català. Tot i procedir d’universos musicals aparentment oposats –Arnau Tordera és el líder i compositor d’Obeses, mentre que Magí Canyelles és tenorista tradicional–, les seves dues mirades s’han unit per a una proposta trencadora i diferent.

L’entrada als concerts és lliure, amb l’aforament limitat. En cas de pluja el concert es realitzarà al pavelló d'esports de Gurb.

En tot moment es respectaran les mesures de seguretat i salut establertes actualment a Catalunya.

Darrera actualització: 02.09.2020 | 14:03