Donacions i cessions de documents

El Servei d'Arxiu Municipal de Gurb contribueix a construir el patrimoni documental de Gurb. L'Arxiu és obert a les donacions i cessions de documentació per part de la ciutadania: entitas, empreses, associacions i particulars. El seu objectiu és conservar i difondre el patrimoni documental de la població.

Qualsevol persona o entitat pot donar o cedir a l'Arxiu Municipal de Gurb qualsevol tipus de document: papers, fotografies, vídeos, cintes o registres d'àudio, cartells o publicitat, que facin referència al municipi de Gurb.

Donació

La persona propietària de documents que considera d'interès per a la col·lectivitat, pel seu valor informatiu i cultural, que desitja fer-ne donació a títol gratuït a favor de l'Ajuntament de Gurb, ho pot fer a través d'aquesta figura jurídica.

Cessió

La persona propietària de documents que considera d'interès per a la col.lectivitat, que és conscient dels seus valors, però que no desitja fer-ne donació, pot recórrer a la cessió en comodat. A través d'aquesta figura jurídica, es dipositen els documents a l'Arxiu Municipal, però continuen sent propietat de la persona que els cedeix. amb aquest acte, es permet la difusió d'una documentació que, d'una altra manera, restaria desconeguda.

L'Ajuntament de Gurb, a través de l'Arxiu Municipal, podrà disposar i utilitzar els documents per a les finalitats que s'acordin. Custodiarà i conservarà els documents, efectuarà una descripció que ens faciliti la identificació i la localització; obrirà els documents a la consulta pública i els retornarà a la persona cedent segons el que s'hagi acordat, amb la possibilitat de conservar còpies digitals en poder de l'Arxiu Municipal de Gurb.

Ajuntament de Gurb

Mas l'Esperança, s/n - 08503 Gurb - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 938 860 166
Fax: 938 860 047
Adreça electrònica: ajgurb@gurb.cat
Lloc web: www.gurb.cat/
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 2.03.2020 | 19:13