Gurb celebra amb ganes el tercer cap de setmana de Festa Major

Dilluns, 27 de novembre de 2023

El cap de setmana va acollir actes tan populars i concorreguts com la caminada del Pelegrí o el sopar de Festa Major, propostes que sumen una gran participació.

La rauxa i festa van seguir sent les grans protagonistes del cap de setmana a Gurb, en el que va ser el tercer cap de setmana d'una Festa Major que segueix omplint els carrers i places de gent que s'anima a participar en un programa d'activitats d'allò més divers i amb propostes per a tots els gustos. 

El tret de sortida del cap de setmana el va donar la presentació del llibre del centenari de Les Escoles, en el que va ser un acte d'allò més amè, distès i divertit. Les anècdotes i la presència de moltes persones vinculades a la història de Les Escoles van ser els grans protagonistes d'una nit que va omplir tot el pavelló de Gurb per celebrar una efemèride com aquesta pel nostre municipi. 

La jornada del Castell de Gurb va agafar el relleu el divendres, també molt concorreguda i amb bona participació, centrant la discussió d'aquest 2023 en el canvi climàtic i la sostenibilitat. Ja a la nit li va arribar el torn al correfoc, que, malgrat el fred, també va omplir els carrers i places amb molts espectadors i alguns valents i valentes que van atrevir-se a posar-se sota les flames per gaudir d'aquesta tradició tan nostra. 

Ja el dissabte va ser el moment de pujar a la bicicleta per gaudir a Gurb de la prova de Copa Catalana de MTBO 2023, una cursa d'orientació en bicicleta que també va comptar amb bona participació en tractar-se d'una cita federada i inclosa dins del programa de la modalitat. També el matí va tenir lloc la festa del centenari de Les Escoles, amb jocs i activitats per a tota la família i un gran mural col·lectiu que es va pintar per celebrar aquests 100 anys de vida del centre. 

La tarda va estar marcada pel campionat de Botifarra que es va organitzar al casal de la Gent Gran, amb molt bona participació i premis per als tres millors classificats. Tots els participants van poder gaudir d'una tarda d'allò més divertida jugant a aquest joc de cartes, tot fent gana pel gran sopar del vespre, enguany centrat en les tradicions catalanes. 

Com no podia ser d'altra manera, el Sopar de Festa Major no va faltar a la seva cita, omplint el pavelló municipal de Gurb fins a la bandera amb un dels actes més concorreguts de la Festa Major. A més de bon menjar i un burro català mecànic a l'exterior del pavelló, el sopar també va comptar amb l'acompanyament musical del grup Sicuta i de DJ Velasco, que van amenitzar la nit i van agradar molt a tots els assistents. 

La recta final del cap de setmana la va encetar la Caminada del Pelegrí, que enguany arribava a la seva desena edició. Aquesta va comptar amb una cinquantena de participants, sumant-hi també pelegrins d'arreu del territori, i va cloure amb un bon dinar a El Femer de Gurb. El matí de diumenge també va arribar amb la V Cursa De Font en Font, que enguany s'incloïa dins del programa de Festa Major amb el seu característic to solidari i organitzat per l'alumnat de 4t d'ESO del projecte Brics.     

El punt final al cap de setmana el va posar la Festa de la Gent Gran, amb una gran jornada festiva i l'acompanyament de Follia, 7 Glops de Deliri - Esbart Dansaire de Mollet del Vallès, tot centrat al pavelló de Gurb, que va tornar-se a omplir per l'ocasió.

Recordeu que el programa de Festa Major s'allarga fins a principis del mes de desembre. Podeu consultar-lo en aquesta notícia dins del portal web de l'Ajuntament de Gurb.

Darrera actualització: 28.11.2023 | 20:12