Multitudinari segon cap de setmana a la Festa Major de Gurb

Dilluns, 20 de novembre de 2023

Aquest cap de setmana ens va deixar activitats tan participades com el concert i ball amb La Selvatana, la caminada contra el càncer o la festa infantil.

Cap de setmana farcit d'activitats i moviment el que s'ha viscut aquests dies a Gurb, amb més propostes incloses dins del programa d'una Festa Major que segueix portant més gent i més rauxa al nostre municipi. Les activitats s'han anat encadenant durant tota la setmana, culminant en un cap de setmana d'allò més participat i concorregut. 

El programa de la setmana el va encetar el taller sobre plantes medicinals el dimecres a Vespella, seguit d'un dels actes centrals d'aquesta Festa Major, que va omplir el Pavelló de Gurb el divendres: el pregó de Festa Major a càrrec de Les Escoles de Gurb. 

Aquest, però, només va ser l'escalfament d'un cap de setmana que va encetar la primera edició de la baixada de carretons de Gurb, que amb una quinzena de participants va omplir la baixada de la parròquia de Sant Andreu des de les 4. De manera paral·lela, també va tenir lloc el partit de futbol de Festa Major, que va enfrontar el Folgueroles i el Gurb en un duel que va acabar amb un empat a 1 en el marcador. 

Ja tarda enllà, el protagonisme el va agafar La Selvatana, que va omplir de gom a gom el pavelló de Gurb amb un concert i un ball que va sumar més de 500 espectadors durant tota la jornada, a més d'un total de 16 taules reservades per l'ocasió. La rauxa al pavelló es va allargar fins ben entrada la nit, celebrant una màgica nit de Festa Major amb bona música. 

El diumenge el ritme es va mantenir ben alt, encetant la jornada ben d'hora al matí amb el campionat de petanca, on hi van participar un total de 75 persones, que posteriorment van compartir una sardinada i una botifarrada per arrodonir la jornada. 

També van començar ben d'hora els participants en la caminada contra el càncer de Gurb, que va comptar amb 170 persones inscrites i amb una recaptació total que va superar els 1.400 euros en una jornada esportiva i, sobretot, solidària. 

Els més menuts de Gurb també van gaudir de la seva part a la Festa Major, amb una xocolatada popular i festa infantil que va omplir el pavelló amb inflables, rocòdrom i un espectacle de 'La Tresca i la Verdesca' que va amenitzar la jornada. El mateix matí, els alumnes de 6è també van organitzar el seu mercat del trasto per recaptar diners pel viatge de final de curs. 

El punt final de la jornada el va posar el programa de Festa Major de Ràdio Gurb, que també va comptar amb molt bona participació al Molí de l'Esperança de Gurb, tancant una jornada amb un refrigeri ideal per arrodonir el cap de setmana de Festa Major. El programa es pot recuperar directament al canal de YouTube de Ràdio Gurb.

Recordeu que el programa de Festa Major s'allarga fins a principis del mes de desembre. Podeu consultar-lo en aquesta notícia dins del portal web de l'Ajuntament de Gurb.

Darrera actualització: 20.11.2023 | 18:12